Zuiver Financieel Advies en kosten

Sparen

Een appeltje voor de dorst...

Sparen

Iedereen moet spaargeld achter de hand hebben! U kunt namelijk niet alle lasten betalen met de maandelijkse inkomsten. Voor bepaalde uitgaven zult u moeten reserveren. Iemand die niet spaart, zal uiteindelijk een lening af moeten sluiten.

De hoogte van het rendement op spaargeld kan sterk verschillen per spaarvorm en per bank. U maakt meer rendement bij het kiezen voor een spaarvorm waarin het geld voor een langere periode vast staat.

De meest gebruikelijke spaarvorm is de spaarrekening zonder stortings- en opname beperkingen. Indien u wel genoegen neemt met beperkingen, kunnen banken u een hogere rentevergoeding geven. Door te kiezen voor een deposito met een looptijd van meerdere jaren, zal de bank u een aanzienlijk hogere spaarrente aanbieden. Het nadeel van deze spaarvorm is dat u meerdere jaren niet aan het geld kunt komen.

De beste spaarvorm is afhankelijk van het spaardoel

Een bedrag dat u achter de hand hebt voor onvoorziene uitgaven moet u plaatsen op een spaarrekening waar u zonder voorwaarden weer over het geld kunt beschikken. Voor bedragen die u gaat reserveren voor een spaardoel op langere termijn, kunt u juist beter kiezen voor een deposito of een spaarplan bij een verzekeraar. Een voorbeeld van een dergelijk spaardoel is de studie van de kinderen of een dure reis. Voor het reserveren van geld voor na uw pensionering zijn juist weer andere financiële producten het meest geschikt.

Sparen is een belangrijk onderdeel van uw financiële planning. Ook fiscaal is het slim om advies in te winnen, want in sommige gevallen is er belasting verschuldigd over spaargeld. Wij adviseren u graag over sparen en het beperken van de fiscale gevolgen van het bezitten van spaargeld.

In ons dienstverleningsdocument leest u alles over onze dienstverlening

Marjo van Klooster
Eigenaar & adviseur

Onze spits, altijd aanspeelbaar en enthousiast. Weet de weg naar het doel te vinden en wint voor jou de wedstrijd.


André Schog
Mede-eigenaar en adviseur

Schaduwspits, nieuw in het team en toegevoegd om voorhoede te versterken. Stroopt de mouwen op en kan ook voor jou beslissend zijn.

Manja Kole-Paulusse
Intern accountmanager

Controleert het hele middenveld, dé schakel tussen de voor- en achterhoede. Denkt altijd mee en is oplossingsgericht.


Sonja Knijnenburg-de Vos
Intern accountmanager

Onze laatste transfer, opkomend verdediger. Een kracht waar het hele team op kan bouwen.

Team Zuiver financieel

Ons team staat voor jou klaar! Goed voorbereid en op elkaar ingespeeld. Korte lijnen en doelgericht.


Vestiging Zierikzee:
Manhuisstraat 3
4301 BK Zierikzee
Telefoon: 0111-411 229

Vestiging Goes:
Piet Heinstraat 4
4401 GL Goes
Telefoon: 0113-700 219

E-mail: info@zuiverfinancieel.nl
Deze website is gemaakt door Contaqt
Uw privacy is belangrijk. Lees hier ons Privacy Statement