Aflossingsverplichting uitstellen? Dat kan!

Het kan zomaar zijn dat je momenteel niet aan je aflossingsverplichting kunt voldoen. Wat zijn dan je opties?

Uitstel

Enkele banken bieden momenteel uitstel van betaling van rente en aflossing aan en dit zullen er op termijn wellicht meer worden.

Waar moet ik dan op letten?
Niet aflossen kan echter wel gevolgen hebben voor de hypotheekrente aftrek. Er is namelijk een verschil tussen schulden die zijn afgesloten voor 2013 of die hun oorsprong van voor 2013 hebben en de nieuwe schulden die daarna zijn gesloten.
Voor die laatste groep kan uitstel van betaling gevolgen hebben voor de belastingaftrek.

Aflossingsschema
Op 31 december van ieder jaar moet de schuld voldoen aan het aflossingsschema dat is afgesproken. Als dit niet het geval is, heeft dit pas gevolgen voor de hypotheekrente aftrek als de achterstand op 31 december van het volgende jaar nog niet is ingelopen.
Vanaf dat moment is de rente waarschijnlijk niet meer aftrekbaar.

Een reeële oplossing
Kortom, uitstel van betaling kan een reële oplossing zijn voor diegene die zijn of haar inkomen langdurig ziet terugvallen. Maar houd daarbij (voorlopig) wel rekening met het feit dat de achterstand ingelopen moet worden om de rente aftrekbaar te houden.

Iedere situatie is anders en wij denken graag mee in oplossingen, dus neem altijd contact met ons op als je meer informatie wilt.

Team Zuiver Financieel

Deel dit bericht met al je vrienden!

Kunnen we je helpen?

Als financieel adviseur staan wij garant voor een deskundig, onafhankelijk advies in begrijpelijke taal. Zo’n advies geven wij je graag in een persoonlijk gesprek.

Neem contact met ons op!