Besparen in tijden van corona; hoe doe je dat?

Heb je vanwege corona minder te besteden? Dan kan het noodzakelijk zijn om op de vaste lasten te besparen. In deze blog geven we je een aantal tips!

Maak een overzicht van je uitgaven
Begin bij het begin: maak een overzicht van je vaste inkomsten en uitgaven per maand. Door dit te doen heb je inzicht in wat er iedere maand binnenkomt en wat er uit gaat. Waarschijnlijk kom je in dit overzicht ook al meteen een aantal dingen tegen waarop je kunt besparen. Denk hierbij aan abonnementen op je telefoon, Netflix of de krant.
Sporten kan natuurlijk ook buiten of thuis; er zijn tegenwoordig genoeg leuke workouts te vinden op internet! Kritisch naar je boodschappen kijken kan ook geen kwaad. Kan je bijvoorbeeld de A-merken inruilen voor huismerken van de supermarkt?
Tip: maak een boodschappenlijst – het liefst voor de hele week – als je boodschappen gaat doen. Dit voorkomt dat je iedere keer dat je naar de supermarkt gaat toch nog even wat lekkers meeneemt.

Besparen kan heel simpel zijn
Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om een dikke trui aan te trekken in plaats van automatisch de verwarming een graadje hoger te zetten? En wat dacht je van korter douchen? Maak er een uitdaging van; zet een timer op je telefoon en zorg dat je nog voordat die af gaat helemaal klaar bent!
Daarnaast zou je ook vaker – waar mogelijk natuurlijk – de fiets kunnen pakken in plaats van de auto of het OV. Zeker nu het mooier weer wordt.
Een fijn bijkomend voordeel daarvan is de extra beweging! Dus is dat sportschoolabonnement ook overbodig. 😉 En een frisse neus halen is altíjd goed natuurlijk.

Een auto onderhouden kost ook geld
Zit je echt in geldnood? Dan kun je overwegen om je auto te verkopen. Want ook al rijd je er misschien niet veel mee, een auto onderhouden kost ook geld. Zeker in een gezin met meerdere auto’s kan het een optie zijn om er één te verkopen. De auto wordt namelijk steeds minder waard (door afschrijving) en daarbij heb je natuurlijk je vaste kosten zoals de verzekering en de motorrijtuigenbelasting.

Check je verzekeringen
Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar de kans is groot dat je ook op je lopende verzekeringen geld kan besparen. Misschien heb je wel een doorlopende reisverzekering, terwijl een vakantie er voorlopig echt nog niet in zit. Deze kan je opzeggen en zodra je weer op vakantie kan opnieuw aanvragen.
Ook als je een overlijdensrisicoverzekering hebt is die het nakijken waard. Er lopen nog altijd veel verzekeringen met een hoge premie die tegenwoordig vaak overgesloten kunnen worden naar goedkopere premies. Interessant dus om je eens in te verdiepen! Wij kunnen je hier natuurlijk altijd bij helpen. Neem gerust contact op als je hier vragen over hebt.

Deel dit bericht met al je vrienden!

Kunnen we je helpen?

Als financieel adviseur staan wij garant voor een deskundig, onafhankelijk advies in begrijpelijke taal. Zo’n advies geven wij je graag in een persoonlijk gesprek.

Neem contact met ons op!