Dienstverlening2018-12-10T19:16:53+00:00

Hypotheek

Het afsluiten van een hypotheek moet een weloverwogen beslissing zijn. Je moet alle rechten en plichten weten en begrijpen, want een hypotheek bepaalt misschien wel voor dertig jaar jouw woonlasten. Laat je dus goed begeleiden om te zorgen voor de juiste keuzes!
Bij Zuiver Financieel begeleiden wij jou graag.

Verzekeringen

Bepaalde risico’s kun je natuurlijk zelf dragen, voor andere risico’s is het verstandig om verzekeringen af te sluiten. Een verzekering afsluiten is eenvoudig, maar een verzekering goed afstemmen op je persoonlijke situatie vergt advies van een adviseur met verstand van zaken.
En laten wij nu die adviseur zijn!

Sparen en belegen

Iedereen moet spaargeld achter de hand hebben! Je kunt namelijk niet alle lasten betalen met de maandelijkse inkomsten. Voor bepaalde uitgaven zul je toch moeten reserveren. Iemand die niet spaart, zal uiteindelijk een lening af moeten sluiten.
Wij adviseren je graag over de diverse vormen om te sparen!

Lenen

Er zitten grote verschillen in de kosten en voorwaarden van leningen. Kiezen voor de lening bij je huisbank is meestal niet de slimste oplossing. Alleen al door de grote verschillen en de impact van een lening op je maandelijkse vaste lasten zijn leningen adviesproducten.
Een lening op maat, en wij helpen je daar graag bij.

Zuiver Groen

Uit onderzoek is gebleken dat bijna iedereen positief staat tegenover het verduurzamen van de woning. Driekwart van de mensen doet dit om kosten te besparen, een steeds groter aantal doet het ook voor het milieu. Omdat jij dit nu leest hoor jij waarschijnlijk ook bij de positief geïnteresseerden: laat je dus geheel vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.
Het is vaak goedkoper dan je denkt!

Advies en kosten

Sinds 2013 geldt er voor bepaalde financiële diensten een provisieverbod. Dat houdt in dat er geen provisie meer mag worden verstrekt door verzekeraars en banken aan adviseurs en bemiddelaars. Dit heeft gezorgd voor lagere premies en het provisieverbod heeft de kosten van financieel advies transparant gemaakt.

Het provisieverbod geldt voor complexe en impactvolle financiële producten, zoals hypotheken en levensverzekeringen. De afschaffing van de provisievergoedingen tussen verzekeraars/banken en adviseurs is in het belang van de klant doorgevoerd. In het verleden waren bepaalde financiële producten te duur door hoge kostenvergoedingen die in het product verwerkt zaten. De premies zijn nu sterk verlaagd en de adviseur moet de advies- en bemiddelingskosten nu rechtstreeks bij de klant in rekening brengen.

Financiële producten zijn goedkoper geworden

De effecten van het provisieverbod zijn het beste uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. De overlijdensrisicoverzekering is mede door het eruit sleutelen van de provisie in de afgelopen jaren 60 procent goedkoper geworden. De advies- en bemiddelingskosten worden nu afzonderlijk in rekening gebracht, maar de voordelen overtreffen de nadelen.

Beter uit met een onafhankelijk advies

Vooral bij het afsluiten van een hypotheek kun je kosten besparen door rechtstreeks de hypotheek af te sluiten bij een bank. In de praktijk blijkt dat het anders ligt. De onafhankelijke adviseur kan kiezen tussen tientallen verschillende geldverstrekkers, terwijl de bank alleen de eigen producten aanbiedt. Je kunt beter geld besparen op de lasten die je tientallen jaren maandelijks moet betalen dan op de eenmalige kosten die voor het afsluiten van de hypotheek in rekening worden gebracht.

Wij zijn onafhankelijk en bieden jou het beste product uit de markt tegen redelijke kosten.

Financiële planning

Financiële planning is het inzichtelijk maken van uw financiële huishouding. Adviezen over verzekeringen, pensioen, bankzaken en uw hypotheek staan niet los van elkaar, maar hangen nauw samen. Door alle componenten mee te nemen in een advies kan er een totaalbeeld gevormd worden.

Bij het verstrekken van een hypotheekadvies moet er verder worden gekeken dan alleen het inkomen en de waarde van het huis. Uit de hypotheek komt een maandelijkse verplichting voort die niet alleen nu, maar ook in de toekomst betaalbaar moet blijven. Zijn de hypotheeklasten ook nog te dragen na pensionering? En wat gebeurt er bij overlijden, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid? Door alles inzichtelijk te maken is het mogelijk om een advies om te zetten naar financiële planning.

Wat is de toegevoegde waarde van financiële planning?

Door een financieel plan te maken kan jouw persoonlijke situatie voor nu en in de toekomst inzichtelijk worden gemaakt. Hierin worden niet alleen jouw geldzaken meegenomen, maar bijvoorbeeld ook de fiscale wetgeving en de sociale voorzieningen waar je in bepaalde gevallen op kunt terugvallen. Uit het financieel plan blijkt hoe jij er financieel voor staat, maar ook hoe de toekomst eruit komt te zien. Wat zijn de bedreigingen (bijvoorbeeld een pensioentekort) en waar liggen de mogelijkheden?

Door overzicht kunt u betere keuzes maken

Is het verstandig om op latere leeftijd nog een hypotheek af te sluiten? Dit soort vragen kunnen beantwoord worden als er overzicht bestaat. Door jouw geldzaken goed inzichtelijk te maken, kun je weloverwogen beslissingen nemen. Je kunt voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan.

Wij kunnen je helpen om inzicht en overzicht te krijgen. Plan een afspraak met één van onze adviseurs in om de mogelijkheden samen te bekijken.

Kunnen we je helpen?

Als financieel adviseur staan wij garant voor een deskundig, onafhankelijk advies in begrijpelijke taal. Zo’n advies geven wij je graag in een persoonlijk gesprek!

Neem contact met ons op!

Contact

Westhavendijk 13 4463 AD Goes

Manhuisstraat 3 4301 BK Zierikzee

Goes: 0113 – 700 219

Zierikzee: 0111 – 411 229