Er zitten grote verschillen in de kosten en voorwaarden van leningen. Kiezen voor de lening bij je huisbank is meestal niet de slimste oplossing. Alleen al door de grote verschillen en de impact van een lening op je maandelijkse vaste lasten zijn leningen adviesproducten. Een lening op maat, en wij helpen je daar graag bij.

Neem contact op

Een lening afsluiten

Er zitten grote verschillen in de kosten en voorwaarden van leningen. Kiezen voor de lening bij je (huis)bank is meestal niet de slimste oplossing. Alleen al door de grote verschillen en de impact van een lening op je maandelijkse vaste lasten zijn leningen adviesproducten.

Hoeveel kan ik lenen? Wat zijn vervolgens de maandlasten? Door het afsluiten van een lening ga je een verplichting aan waar jarenlang hoge maandlasten uit voortvloeien. Door kritisch te zijn bij het afsluiten van een lening valt er veel geld te besparen.

Doorlopend krediet of een persoonlijke lening?
Dit zijn de standaard twee leenvormen waar je tussen kunt kiezen. Deze leningen worden voor verschillende doelen afgesloten en hebben ook verschillende voorwaarden en terugbetalingsregelingen.

 Bij een doorlopend krediet wordt er een maximumbedrag afgesproken. Tot dit bedrag kan er geld worden opgenomen uit de lening. De maandlasten worden vastgesteld door een percentage te nemen van het maximale bedrag wat opgenomen mag worden. Van de maandelijkse betaling worden eerst de rentelasten afgetrokken en de rest wordt gebruikt voor de aflossing. Na een gedeeltelijke aflossing kan weer tot het plafondbedrag worden opgenomen. Deze leenvorm wordt vaak gebruikt om tekorten op de betaalrekening aan te vullen en om leenbedragen te bundelen in een schuld.

Een persoonlijke lening kent een vaste einddatum variërend van een paar maanden tot maximaal tien jaar. Tijdens de looptijd kan er niet opnieuw een bedrag uit de lening worden opgenomen. Deze leenvorm wordt vaak gebruikt voor het financieren van een auto of van een verbouwing van de eigen woning. Gemiddeld zal deze leenvorm duurder zijn dan een doorlopend krediet.

In ons dienstverleningsdocument lees je alles over onze dienstverlening

Lees nu

Kunnen we je helpen?

Als financieel adviseur staan wij garant voor een deskundig, onafhankelijk advies in begrijpelijke taal. Zo’n advies geven wij je graag in een persoonlijk gesprek!

Neem contact met ons op!