Goed moment om te kopen! Rente blijft dalen!

De kranten stonden er afgelopen weken vol mee. De rente blijft maar dalen, waar eindigt dit? Wij hebben géén glazen bol, maar kunnen je gelukkig wel van advies voorzien. Geldverstrekkers vallen momenteel over elkaar heen met renteverlagingen voornamelijk uit concurrentieoverwegingen maar de verlagingen zijn vaak minimaal (0,02%-0,09%). Door de lage rentestand wordt steeds vaker gekozen voor lange rentevast periodes.

De betaalbaarheid van koophuizen

Het is overigens nog steeds een goed moment om te kopen. De betaalbaarheid van koophuizen neemt toe door de lage kosten van hypotheken. Er komen steeds meer geldverstrekkers op de markt met als gevolg dat de rente daalt. Huizen lijken momenteel duur, ook omdat er nog steeds een groot tekort is aan woningen, maar door de lage rentestand blijven de maandlasten acceptabel.

Het afsluiten van een hypotheek moet een weloverwogen beslissing zijn. Je moet alle rechten en plichten weten en begrijpen, want een hypotheek bepaalt misschien wel voor dertig jaar jouw woonlasten. Laat je dus goed begeleiden om te zorgen voor de juiste keuzes! 

Bij Zuiver Financieel begeleiden we je graag en als je vragen hebt, neem dan zeker contact met ons op

Deel dit bericht met al je vrienden!

Kunnen we je helpen?

Als financieel adviseur staan wij garant voor een deskundig, onafhankelijk advies in begrijpelijke taal. Zo’n advies geven wij je graag in een persoonlijk gesprek.

Neem contact met ons op!