Rente- en hypotheekmarkt verhoogd?

Rente- en hypotheekmarkt verhoogd?

Rente- en hypotheekmarkt
Voor eerst sinds jaren is de hypotheekrente verhoogd. Is dit structureel of slechts een piek die we tijdelijk krijgen? Een antwoord hierop hebben wij natuurlijk niet.
Maar we kunnen het wel proberen uit te leggen.

Factoren
Er zijn een aantal factoren die de hoogte van de hypotheekrente bepalen. Op dit moment speelt het onzekere sentiment over de duur en gevolgen van de corona-crisis een grote rol. Hierdoor veranderde de marktrente snel van negatief naar positief, waardoor enkele banken hun hypotheekrentes verhoogden.

Tegelijkertijd pompt de ECB (Europese Centrale Bank) een enorme hoeveelheid geld in de markt waardoor de rente weer stabiliseert. Hoe groot de impact van deze crisis op de economie zal zijn? Dat kan niemand voorspellen, maar de overheid probeert zoveel mogelijk ondersteuning te bieden om de negatieve gevolgen zo veel mogelijk te beperken.

Al met al is het dus moeilijk in te schatten welke kant het opgaat en of de verhoging slechts een piek is of niet, ook voor ons. Wij blijven alle ontwikkelingen volgen en op die manier onze klanten informeren. Als er veranderingen zijn, dan zullen we die dan ook direct met jullie delen.

Deel dit bericht met al je vrienden!

Kunnen we je helpen?

Als financieel adviseur staan wij garant voor een deskundig, onafhankelijk advies in begrijpelijke taal. Zo’n advies geven wij je graag in een persoonlijk gesprek.

Neem contact met ons op!