Weet jij wat de financiële gevolgen zijn als je partner komt te overlijden?

Het is een onderwerp waar we het niet dagelijks over hebben. Of eigenlijk vrijwel nooit. Je wordt erop gewezen door de hypotheekadviseur bij het afsluiten van een hypotheek, en later misschien nog een keer door de notaris bij het opstellen van een testament. Maar daarna verdwijnt het onderwerp naar de achtergrond. Tótdat je een keer in die verdrietige situatie belandt.

Uit onderzoek blijkt dat bij veel mensen de angst voor sterfte is toegenomen door de coronacrisis. Maar uit datzelfde onderzoek komt ook naar voren dat bijna de helft van de Nederlanders niet goed genoeg op de hoogte is van wat het overlijden van hun partner betekent voor de hypotheek. Hoe zit dat bij jou?

Maak het bespreekbaar
Het is misschien niet het gezelligste onderwerp om het over te hebben maar kijk toch eens samen naar de gevolgen van overlijden. Het is goed om vooraf te bedenken wat je kan doen, mocht je in die situatie terechtkomen. Wanneer je dat pas doet op het moment dat zoiets gebeurt spelen emoties natuurlijk een grote rol. De kans is dan ook groot dat je handelt vanuit je emotie. En als nabestaande het huis te koop zetten, terwijl dat misschien helemaal niet nodig is, zou erg zonde zijn.

Duidelijkheid geeft rust
Misschien heb je al wel een testament opgesteld waarin alles netjes is vastgelegd, of heb je een overlijdensrisicoverzekering. Zo niet, zou je daar dus nu alvast over na kunnen denken en het kunnen bespreken met je partner. Weten dat dit soort zaken vooraf goed geregeld zijn, zorgt ervoor dat je je in ieder geval over de hypotheek geen zorgen hoeft te maken. Dat is een rustgevende gedachte, toch?

Mocht je hier meer informatie over willen, of wil je bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Weet dan dat je altijd vrijblijvend een afspraak bij ons kunt maken om de mogelijkheden te bespreken.

Deel dit bericht met al je vrienden!

Kunnen we je helpen?

Als financieel adviseur staan wij garant voor een deskundig, onafhankelijk advies in begrijpelijke taal. Zo’n advies geven wij je graag in een persoonlijk gesprek.

Neem contact met ons op!