Zowel verkopers als kopers houden vertrouwen in de woningmarkt

Vertrouwen in de woningmarkt

Zowel verkopers als kopers houden vertrouwen in de woningmarkt en dat terwijl 80% uitgaat van een krimp van de economie. Dat blijkt uit onderzoek van Funda.

De groep die het een goed moment vindt om te kopen of te verkopen groeit ondanks de coronacrisis, zegt Quintin Schevernels van huizensite Funda.
De robuuste woningmarkt is onder meer een gevolg van een structureel tekort aan koopwoningen.

‘De coronacrisis en eventuele economische gevolgen hebben daar niet zo gek veel invloed op; mensen zijn langere tijd op zoek naar een koopwoning en laten zich niet afschrikken door de onzekerheid die er nu eventueel is. Daarnaast heeft de historisch lage rente veel impact op de financierbaarheid van de woningen en de kosten die daarmee gemoeid zijn.’

(Zelfstandig) ondernemers
Vooral zzp’ers en ondernemers maken zich zorgen om hun financiële situatie, zegt Schevernels. Maar ook zij willen eventueel koop- of verkoopplannen doorzetten, al zijn ze terughoudender dan mensen in loondienst.

Lees er via deze link meer over:
https://www.bnr.nl/nieuws/bouw-woningmarkt/10408820/woningmarkt-blijft-robuust-door-rente-en-krapte

Bron: BNR

Deel dit bericht met al je vrienden!

Kunnen we je helpen?

Als financieel adviseur staan wij garant voor een deskundig, onafhankelijk advies in begrijpelijke taal. Zo’n advies geven wij je graag in een persoonlijk gesprek.

Neem contact met ons op!