FAQ items aan het laden...
ZuiverBlog2020-07-06T16:42:51+02:00
1801, 2022

Lost een hypotheekvrij huis een pensioentekort op?

Het ideale pensioen van 70 procent van het laatstverdiende loon is een utopie. Door verschillende oorzaken zullen de meeste werknemers én ondernemers dit ideaal niet bereiken. Natuurlijk kun je zelf extra sparen of je huis afbetalen, want met een hypotheekvrij huis heb je ook een vermogen van misschien wel een paar ton opgebouwd. Dat klinkt ideaal, maar is dat het ook? Geld dat in stenen zit, zit namelijk niet in jouw portemonnee.

Samenwonen? Vergeet het samenlevingscontract niet!

oktober 7th, 2021|Reacties uitgeschakeld voor Samenwonen? Vergeet het samenlevingscontract niet!

Samenwonen? Vergeet het samenlevingscontract niet! Samenwonen is natuurlijk hartstikke leuk! Bij veel samenwoners worden de praktische zaken zoals een samenlevingscontract dan ook niet als prioriteit gezien. Een contract lijkt in eerste [...]

Welke gegevens legt het BKR allemaal vast?

mei 3rd, 2021|Reacties uitgeschakeld voor Welke gegevens legt het BKR allemaal vast?

Welke gegevens legt het BKR allemaal vast? Voordat je een hypotheek afsluit worden je gegevens getoetst bij het BKR; het Bureau Krediet Registratie. Maar om welke vertrouwelijke gegevens gaat dat precies? [...]

Heeft sparen tegenwoordig nog wel zin?

april 15th, 2021|Reacties uitgeschakeld voor Heeft sparen tegenwoordig nog wel zin?

Heeft sparen tegenwoordig nog wel zin nu de spaarrente vrijwel gelijk is aan nul? En welke andere manieren zijn er om rendement te behalen? We vertellen je er meer over in deze blog!

Weet jij wat de financiële gevolgen zijn als je partner komt te overlijden?

maart 24th, 2021|Reacties uitgeschakeld voor Weet jij wat de financiële gevolgen zijn als je partner komt te overlijden?

Uit onderzoek blijkt dat bij veel mensen de angst voor sterfte is toegenomen door de coronacrisis. Maar uit datzelfde onderzoek komt ook naar voren dat bijna de helft van de Nederlanders niet goed genoeg op de hoogte is van wat het overlijden van hun partner betekent voor de hypotheek. Hoe zit dat bij jou?

Overbieden op een huis? Zorg dat je goed voorbereid bent!

maart 17th, 2021|Reacties uitgeschakeld voor Overbieden op een huis? Zorg dat je goed voorbereid bent!

Overbieden op een huis lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. De kans is dan ook groot dat je moet overbieden als je van plan bent om binnenkort een huis te kopen. Maar bieden boven de vraagprijs brengt ook risico’s met zich mee! In deze blog vertellen we waar je op moet letten.

Kopen of verbouwen? Pak verduurzaming mee!

februari 22nd, 2021|Reacties uitgeschakeld voor Kopen of verbouwen? Pak verduurzaming mee!

In een interview voor de Zeeuwse Duurzaamheidskrant vertelt André over de voordelen en mogelijkheden die er zijn voor het verduurzamen van je woning. Klik hier om het interview te lezen!

  • Je vaste lasten verlagen?

Je vaste lasten verlagen als je inkomen daalt?

april 22nd, 2020|Reacties uitgeschakeld voor Je vaste lasten verlagen als je inkomen daalt?

Als het inkomen daalt, is het fijn dat er lagere lasten tegenover staan. Toch? Wij kunnen berekenen of er bespaard kan worden op de hypotheeklasten, verzekeringspremies en maandelijkse lasten van kredieten.

  • Hypotheek oversluiten?

Moet je nu de hypotheek oversluiten of niet?

april 22nd, 2020|Reacties uitgeschakeld voor Moet je nu de hypotheek oversluiten of niet?

De hypotheekrente gaat voor het eerst sinds jaren weer omhoog. Moet je nu de hypotheek oversluiten of niet? Niemand kan in de glazen bol kijken, maar zoek je zekerheid dan is dit misschien wel het juiste moment.

  • Rente- en hypotheekmarkt verhoogd?

Rente- en hypotheekmarkt verhoogd?

april 22nd, 2020|Reacties uitgeschakeld voor Rente- en hypotheekmarkt verhoogd?

Voor eerst sinds jaren is de hypotheekrente verhoogd. Is dit structureel of slechts een piek die we tijdelijk krijgen? Een antwoord hierop hebben wij natuurlijk niet. Maar we kunnen het wel proberen uit te leggen.

Middeling, een regeling van de Belastingdienst om mensen met een wisselend inkomen tegemoet te komen.

maart 4th, 2020|Reacties uitgeschakeld voor Middeling, een regeling van de Belastingdienst om mensen met een wisselend inkomen tegemoet te komen.

Mensen met een wisselend inkomen betalen in bijna alle gevallen meer belasting dan wanneer het inkomen over de gehele periode gelijk zou zijn. Door belasting middelen krijg je al snel honderden euro’s belasting terug. Hoe [...]

Vanaf 2020 zie je dat huishoudens iets meer geld overhouden. Waarom? Dat leggen we je uit.

februari 14th, 2020|Reacties uitgeschakeld voor Vanaf 2020 zie je dat huishoudens iets meer geld overhouden. Waarom? Dat leggen we je uit.

Vanaf 2020 zie je dat huishoudens iets meer geld overhouden. Waarom? Dat leggen we je uit. Vanaf 2020 zie je dat huishoudens iets meer geld overhouden. De inkomsten belasting gaan namelijk [...]

3x (verzekerings) tips voor je op Wintersport gaat

januari 24th, 2020|Reacties uitgeschakeld voor 3x (verzekerings) tips voor je op Wintersport gaat

Après ski, in je skipak op het terras in de zon, snowboarden, skiën: wintersport, wie houdt er niet van?  Van die berg af op de lange latten is fantastisch, maar een goede voorbereiding net zo.  Wij geven je 3 tips die je wellicht nog niet wist (maar die je nu wel weet), zodat je goed voorbereid op vakantie kunt.

De Zuiver Paraplu

januari 24th, 2020|Reacties uitgeschakeld voor De Zuiver Paraplu

De Zuiver Paraplu Daar is 'tie dan: in vol ornaat.Je hebt hem gezien vanaf de onderkant én vanaf de zijkant: maar dit is hem in zijn geheel. Onze Zuiver Paraplu, speciaal [...]

Kunnen we je helpen?

Als financieel adviseur staan wij garant voor een deskundig, onafhankelijk advies in begrijpelijke taal. Zo’n advies geven wij u graag in een persoonlijk gesprek.

Neem contact met ons op!
Ga naar de bovenkant