top of page

Kopen.

Er komt heel wat op je af bij het zoeken naar je droomwoning en het sluiten van een hypotheek. Met dit stappenplan laten wij je zien wat je kunt verwachten.

1. Samen berekenen we jouw maximale hypotheek

Voordat je op zoek gaat naar een woning, is het prettig om te weten hoeveel je kunt lenen.  We gaan met je in gesprek om erachter te komen wat je wensen en je toekomstdromen zijn. Aan de hand hiervan kunnen we je inzicht geven in je financiële mogelijkheden. Hoeveel je precies kunt lenen, hangt af van de keuzes die je nog gaat maken tijdens het gehele traject.   Wij kennen de mogelijkheden en regels van de verschillende hypotheekverstrekkers. Uiteraard krijg je ook een overzicht waarin je precies ziet voor welk bedrag je een hypotheek kunt krijgen en welk bedrag je eventueel uit eigen geld moet bijleggen. Je gaat de deur niet uit zonder dat je weet wat je maandelijkse lasten gaan zijn. Kortom je wordt helemaal bijgepraat over al jouw financiële mogelijkheden. 

2. Ga op huizenjacht

Maak een lijstje met wensen waaraan jouw

droomwoning moet voldoen. Denk goed na

over wat je wel en niet wilt. Neem dit lijstje

mee als je een woning gaat bezichtigen.

Zo houd je het voor jezelf duidelijk en

inzichtelijk.

Volg alle makelaars in de buurt op social media. Vaak wordt hierop eerder bekend gemaakt dat een woning in de verkoop komt. En laat ook alle mensen in je omgeving weten dat je op zoek bent naar een huis. 

3. Onderhandel over de koopsom

Droomwoning gevonden? Gefeliciteerd! Nu ga je de onderhandelingsfase in. Als je niet zeker bent van je onderhandelingskwaliteiten, neem dan een aankoopmakelaar in de arm. Deze weet wat er speelt op de woningmarkt en weet heel goed wat een woning waard is. Hij helpt je met de onderhandelingen, dit kan je kansen vergroten. Daarnaast kan hij je helpen bij allerlei juridische – en bouwtechnische zaken. Hij kan na aankoop ook de koopovereenkomst voor je doornemen. Neem dit mee in je overweging om wel of niet met een aankoopmakelaar te werken.

4. Teken voorlopig koopcontract

Zodra je het met de verkoper eens bent over de prijs en de voorwaarden, ontvang je het koopcontract. Neem contact met ons op zodat we het koopcontract samen kunnen doornemen, voordat je tekent.

5. Wij geven je hypotheekadvies

Nu gaan we je hypotheek verder vormgeven. We vragen je allereerst om verschillende documenten aan te leveren. Hoe completer hoe beter. Zo kunnen we goed voorbereid met je in gesprek. Om een goed advies te kunnen geven, willen we graag weten wat jij belangrijk vindt voor je financiële toekomst, je woonwensen en woondromen. Tijdens het gesprek berekenen we welk bedrag je aan hypotheek nodig hebt. En samen kijken we welke hypotheekverstrekker het beste bij jou past. Ook staan we stil bij lastige situaties zoals overlijden en langdurige ziekte. We vinden het belangrijk dat je op dit soort momenten geen financiële zorgen hebt. We regelen je zaken goed, voor nu en later.

6. Wij vragen je hypotheek offerte aan

We vragen de hypotheek en de gewenste verzekeringen voor je aan. Na controle sturen wij de offerte naar je toe en vragen je om de documenten die de hypotheekverstrekker nodig heeft te uploaden in jouw persoonlijk klantportaal. We regelen de taxatie en onderhouden de contacten met de notaris en de makelaar.

7. Gegevens controleren

Wij zorgen dat al jouw gegevens bij de hypotheekverstrekker worden aangeleverd. We controleren deze eerst zodat we eventuele fouten of tekortkomingen vroeg in het traject kunnen oplossen.

8. Vragen bank? Wij antwoorden!

Het kan gebeuren dat de hypotheekverstrekker aanvullende vragen stelt of documenten opvraagt. Wij stellen je hiervan altijd telefonisch op de hoogte en leggen uit wat de hypotheekverstrekker wil en waarom.

9. Je krijgt updates

We houden contact met de hypotheekverstrekker over het verloop van jouw aanvraag. We begrijpen dat het fijn is om op de hoogte zijn. We informeren je per telefoon, whatsapp of per mail over de stand van zaken.

10. Aanvraag akkoord

Zodra de hypotheekverstrekker akkoord is met de aanvraag, volgt er een definitieve offerte. Deze nemen we samen door, je hoeft dan alleen nog je handtekening te zetten. Ook maken we gelijk een offerte voor je schadeverzekeringen. Wel zo prettig als je nieuwe huis en spullen goed verzekerd zijn. De hypotheekverstrekker informeert de notaris. Deze zal dan contact met je opnemen om de afspraak voor de overdracht in te plannen. 

11. Tekenen bij de notaris

Het is zover! De dag dat je naar de notaris gaat om de eigendomsakte en de hypotheekakte te ondertekenen. Vanaf dit moment krijg je de sleutels en ben je eigenaar van je eigen woning, gefeliciteerd!

bottom of page