top of page

Je huis verduurzamen, je hoort er steeds meer over. Er zijn allerlei redenen om het te doen, allereerst is het natuurlijk goed voor onze aardbol maar het verhoogt ook de waarde van je woning en het is goed voor je portemonnee omdat je energierekening lager wordt.

Omdat jij dit nu leest hoor jij waarschijnlijk bij de positief geïnteresseerden!

Maar hoe zet je een positieve houding nu om in daden? Zuiver Financieel helpt je daarbij.

Er zijn diverse websites waarop je aan de hand van je adres binnen een paar minuten een hele goede indicatie kan krijgen van wat er met jouw woning mogelijk is. Je kunt zelfs een energieadviseur inschakelen, voor een uitgebreid advies.

Als je de kosten van het verduurzamen wilt financieren, zijn er verschillende mogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld landelijke of gemeentelijke duurzaamheidsleningen maar je kan ook je hypotheek verhogen. Je kan dan een bouwdepot of energiebespaarbudget opnemen in je hypotheek. Soms krijg je zelfs een lagere rente omdat je het geld besteedt aan verduurzaming.

 

Wanneer je een woning koopt mag je maximaal 100% van de waarde van het huis lenen. Maar als je je huis wilt verduurzamen mag je tot 6% extra lenen. Als dit verantwoord is natuurlijk. Je moet die 6% dan besteden aan zaken zoals zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie.

Download hier jouw duurzaamheidsprofiel

I12-zuiver-160821.jpg

Ga jij

verduurzamen

?

bottom of page