top of page

Is alleen de uitvaartverzekering voldoende?

Bij overlijden kan jouw gezin het financieel lastig krijgen. Een overlijdensrisicoverzekering biedt uitkomst!


Bij het verzekeren van het risico van het overlijden gaat de eerste gedachte waarschijnlijk uit naar een uitvaartverzekering.


De uitvaartverzekering keert uit bij overlijden van de verzekerde. Deze verzekering is bedoeld voor het financieren van de uitvaart. Met een goede uitvaartverzekering worden de kosten van de uitvaart volledig betaald en krijgen de nabestaanden achteraf geen nota meer. Deze verzekering is heel belangrijk, maar de noodzaak van een overlijdensrisicoverzekering is misschien nog wel groter.


Wanneer keert de overlijdensrisicoverzekering uit?


De overlijdensrisicoverzekering keert, net al de uitvaartverzekering, uit bij het overlijden van de verzekerde. Het verschil met de uitvaartverzekering is dat de overlijdensrisicoverzekering enkel uitkeert bij overlijden vóór de einddatum van de verzekering. De uitvaartverzekering heeft geen einddatum.


Wat maakt de overlijdensrisicoverzekering zo belangrijk?


Bij overlijden van een partner kan er een financieel probleem ontstaan. Een inkomen valt weg en de vaste lasten en de overige uitgaven zijn vaak afgestemd op twee inkomens. Hierdoor kan de rest van het gezin na het overlijden genoodzaakt zijn om drastisch op de uitgaven te letten. Dit kan betekenen de huidige woning verkopen en op zoek gaan naar een goedkoper (huur)huis. Huiseigenaren hebben als voordeel dat er vaak een overlijdensrisicoverzekering aan de hypotheek gekoppeld is. Deze zorgt voor een (gedeeltelijke) aflossing van de hypotheekschuld.


De overlijdensrisicoverzekering vervangt de uitvaartverzekering niet

Deze verzekeringen kunnen goed naast elkaar lopen. Dat komt omdat ze beide een ander doel hebben. De overlijdensrisicoverzekering is vooral bedoeld om de financiële gevolgen van het te vroeg overlijden op te vangen. De verzekering heeft bijvoorbeeld een eindleeftijd van 75 jaar. Bij het bereiken van deze leeftijd stopt de overlijdensrisicoverzekering zonder een uitkering. Bij overlijden na je 75e heb je dus niets meer aan deze verzekering. De uitvaartverzekering is bedoeld voor het financieren van de uitvaart en loopt levenslang.

Comments


bottom of page