top of page

Kan jouw auto ook te goed verzekerd zijn?

Na aankoop van een auto kies je de verzekeringsvorm die op dat moment het beste past. Er zijn drie verzekeringsvormen waar je tussen kunt kiezen. Het gaat om de volgende:


Wanneer kies je de WA casco (allrisk) autoverzekering?

Voor een nieuwe en een jonge auto is de WA casco autoverzekering de verstandigste keuze. Een auto van maximaal een paar jaar oud heeft een hoge waarde. Een beperktere autoverzekering afsluiten kan tot gevolg hebben dat je zelf voor hoge kosten opdraait. Stel, je auto raakt zwaar beschadigd door een stuurfoutje. Zonder deze verzekering betaal je de herstelkosten zelf. In het slechtste geval is de auto dermate zwaar beschadigd dat herstel niet meer mogelijk is. Zonder de WA casco autoverzekering is dit een zware financiële tegenvaller.


Kiezen voor de goedkopere WA beperkt casco

Door het ouder worden van de auto zakt de waarde van het voertuig, na bijvoorbeeld zes jaar is de waarde sterk verminderd. Maar voor de premie van de WA casco autoverzekering wordt voor de oudere auto nog steeds uitgegaan van de nieuwwaarde van de auto. Bij schade krijg je maximaal de dagwaarde van de auto uitgekeerd. Wanneer je moet overstappen van een WA casco- naar een WA beperkt casco autoverzekering is moeilijk te zeggen. Onze adviseur Nicole kan jou een passend en persoonlijk advies geven.


De auto alleen verzekeren tegen de wettelijke aansprakelijkheid

De WA autoverzekering wordt vooral gekozen voor oudere auto’s met een nog maar beperkte waarde. De twee uitgebreidere verzekeringen kunnen ook voor een oudere auto, maar de premie moet wel in verhouding staan tot de uitkering die je maximaal voor je auto krijgt bij schade. Maar ook voor een oudere auto kun je overwegen om toch te gaan voor de WA beperkt casco. De premie is hoger, maar de vergoeding bij bijvoorbeeld diefstal, ruitbreuk en hagelschade maakt een groot verschil. Neem contact op met Nicole, zij helpt jou bij het maken van een goede keuze!

Comments


bottom of page