top of page

(Zelf)verzekerd de piste af!

Actief zijn in een dik pak sneeuw, prachtige bergen om je heen en quality time met je familie en vrienden. Op wintersport gaan is natuurlijk fantastisch, al blijft het niet zonder risico’s… Bereid je daarom goed voor en zorg dat je gedekt bent voor onverhoopte schade. Sommige dingen vergeet je niet snel en liggen misschien voor de hand. Andere zaken schieten er echter wel eens bij in.Vignet

Ga jij naar Oostenrijk of Zwitserland? Zorg dan dat je auto is voorzien van een vignet. Met zo’n vignet betaal je namelijk de wegenbelasting. Heb je deze niet bij je, dan riskeer je hoge boetes. Je kunt ze aan de grens of in Nederland kopen. Ga je naar Duitsland of Frankrijk? Check van tevoren even of je met jouw route door delen komt waar een milieustickerverplichting geldt.
Reisverzekering

Het hebben van een goede reisverzekering geeft een fijn gevoel wanneer je op wintersport gaat. Mocht je iets overkomen, dan blijf je niet zitten met hoge kosten. Kosten voor onverwacht vervroegd terugkeren vanwege bijvoorbeeld familieomstandigheden, of schade die je per ongeluk toebrengt aan je vakantieverblijf, vallen al onder de basisdekking!


Dekking: wintersport

Omdat wintersport een hoger risico heeft dan een zonvakantie, heb je hier de extra wintersport dekking voor nodig. Zonder deze extra dekking wordt schade door skiën of snowboarden niet gedekt op je reisverzekering.


Dekking: geneeskundige kosten

Als je medische hulp nodig hebt op de piste, kunnen de kosten snel (en hoog) oplopen. Redding van de piste met een helikopter is bijvoorbeeld erg duur. Daarnaast is de kans groot dat je voor de behandeling van je verwondingen naar een privékliniek wordt gebracht. In landen als Oostenrijk en Zwitserland zijn de kosten hiervan vaak aanzienlijk hoger dan in een regulier ziekenhuis.


TIP: Controleer ook of je zorgverzekering dekking biedt in het buitenland. De dekking geneeskundige kosten is namelijk een aanvulling op je zorgverzekering.


Dekking: bagage

Met bagagedekking zijn niet alleen je koffers met kleding verzekerd, maar ook je skiuitrusting (wanneer je ook de dekking ‘wintersport’ hebt). Is jouw uitrusting erg kostbaar? Dan kun je overwegen ook de dekking ‘Extra Sportuitrusting’ mee te verzekeren.


Verplichte aansprakelijkheidsverzekering

Sinds januari 2022 ben je voor wintersport in Italië verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Heb je deze niet, dan kan dit je duur komen te staan. Denk aan een boete rond de €100,- tot €150,-. Ook je skipas kan worden ingetrokken. De verzekering kun je gelijktijdig met het ophalen van skipas afsluiten en geldt voor de gehele looptijd van je skipas. Heb je al een aansprakelijkheidsverzekering?

Dan is het niet nodig deze nogmaals aan te schaffen bij de piste. Je moet als skiër wel kunnen aantonen dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt via een Confirmation of Cover. Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering (voor particulieren) hebt kun je hiervoor contact opnemen met je adviseur van Zuiver Financieel.


Winterse omstandigheden

In Duitsland en veel andere wintersportlanden zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht. Daarnaast is het verstandig om altijd wat extra brandstof, dekens en genoeg voedsel en water bij je te hebben. Mocht er iets gebeuren, dan ben je in ieder geval goed voorbereid.


Ga je nog op wintersport, maar weet je niet of je wintersportdekking hebt? Of moet je de dekking nog toevoegen? Neem dan contact op met Zuiver. De dekking kan vaak een paar dagen van tevoren nog toegevoegd worden.

Comments


bottom of page