top of page

Verduurzamen.

Je huis verduurzamen, je hoort er steeds meer over. Er zijn allerlei redenen om het te doen, allereerst is het natuurlijk goed voor onze aardbol maar het verhoogt ook de waarde van je woning en het is goed voor je portemonnee omdat je energierekening lager wordt.

Omdat jij dit nu leest hoor jij waarschijnlijk bij de positief geïnteresseerden!

Maar hoe zet je een positieve houding nu om in daden? Zuiver Financieel helpt je daarbij.

Er zijn diverse websites waarop je aan de hand van je adres binnen een paar minuten een hele goede indicatie kan krijgen van wat er met jouw woning mogelijk is. Je kunt zelfs een energieadviseur inschakelen, voor een uitgebreid advies.

Als je de kosten van het verduurzamen wilt financieren, zijn er verschillende mogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld landelijke of gemeentelijke duurzaamheidsleningen maar je kan ook je hypotheek verhogen. Je kan dan een bouwdepot of energiebespaarbudget opnemen in je hypotheek. Soms krijg je zelfs een lagere rente omdat je het geld besteedt aan verduurzaming.

A16-zuiver-160821.jpg

Als je een woning koopt mag je maximaal 100% van de waarde van het huis lenen. Maar als je je huis wilt verduurzamen mag je tot 6% extra lenen. Als dit verantwoord is natuurlijk. Je moet die 6% dan besteden aan zaken zoals zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie.

En neem ook eens een kijkje op energiesubsidiewijzer.nl. Daar kan je zien of je een subsidie kunt aanvragen voor de energiebespaarders die jij wilt doorvoeren.

Wat er mogelijk is en voor jou het beste, is afhankelijk van jouw huidige, persoonlijke financiële situatie.

We gaan met je in gesprek om erachter te komen wat je wensen zijn. Bij Zuiver Financieel nemen we de tijd om dit te bekijken en samen alle mogelijkheden te onderzoeken. Op die manier kun jij de beste keuze maken.

bottom of page